Verzorgingstips

Beleef de lente in uw woning!
Onze Hyacinten, Narcissen en Muscari’s brengen het voorjaar bij u in huis. Wij willen u optimaal laten genieten van onze producten en daarom enkele tips voor het ultieme lentegevoel:

zonDe bol-op-pot kan goed tegen zonlicht, wel zorgt het plaatsen achter glas met veel zonlicht voor een extra warme plek, waardoor de bloem extra snel groeit. Wij adviseren een iets koelere plek in huis te kiezen.

gieterDe bolbloem houdt van een vochtige grond, geef daarom 2x per week een scheutje water. Hyacinten en Muscari’s te veel water geven is tijdens de groei niet aan te raden. De steel wordt dan te lang. Zodra de bloem bloeit kunt u 3x per week een scheutje water geven. Narcissen kunnen wel iets meer water gebruiken. Het beste kunt u ervoor zorgen dat de grond licht vochtig blijft.

tempKamertemperaturen tussen de 17-22°C zijn zeer geschikt. Om de levensduur te bevorderen adviseren wij de pot niet boven de verwarming of direct achter glas met veel zon te plaatsen. Dit zijn de delen in uw woning waar het snel warm is en ook de bloem snel doet groeien.

Beleef de lente buiten!
Ons product is ook uitermate geschikt voor buiten. Wanneer u ze in een mand, bak of in de tuin zet heeft u door de kleur en rijke voorjaarsgeur meteen sfeer in de wintertuin of op het winterbalkon. Doordat het koel (januari – april) is buiten zult u lang plezier hebben van ons product.

zonDe bolbloem kan goed tegen zonlicht

gieterIn droge perioden kunt u het beste zorgen dat de grond vochtig blijft. Hierbij kunt u denken aan 2x per week water geven.

temp Haal bij een lange nachtvorstperiode de bolbloemen naar binnen.
Temperaturen vanaf ca. -2°C en hoger kunnen ze makkelijk hebben.