De mensen van FlowerBoost

Joost van Ruiten+

Favoriete bloem:

Pearl Hyacint

Motto:

Klant is koning

Na de lagere en vervolgens middelbare tuinbouwschool afgerond te hebben ben ik in het bloembollenbedrijf van mijn ouders gestapt. Tien jaar lang hebben we als goed team het bedrijf gerund. In 2003 wilde de oudere generatie een stapje terug doen en is mijn vrouw toegetreden. Eigenlijk zijn wij doorgegaan met de algehele bedrijfsvoering zoals deze altijd was, maar in 2012 hebben we een stap gezet om ons bedrijf marketingtechnisch anders op de kaart te zetten. Een hele uitdaging, maar wel een bijzonder interessante met naar ons idee een geslaagd resultaat. We beogen met onze nieuwe naam, FlowerBoost, logo, huisstijl, uitstraling etc. een merk te worden in de bloemen- en plantenwereld. Dat gaat niet van de ene op de andere dag en zijn daar dan ook, met ons team, continue mee bezig.

Samen met mijn vrouw en onze 4 kinderen vormen wij een hecht gezin middenin de Bollenstreek. Ik word er blij van als onze drie jongens (Koen, Stijn en Daan) enthousiast kijken naar alles wat er op en rond het bedrijf gebeurt. Daarnaast is het even heerlijk om de andere interesses van onze dochter (Emma) te aanschouwen.

Brigitte van Ruiten-Heemskerk+

Favoriete bloem:

Narcis Bridal Crown

Motto:

Het zijn de kleine dingen die het doen

Trouw je met een bollenkweker, dan rol je, in mijn geval, van het een in het ander. Mijn studie HBO Toerisme heb ik afgerond en dacht daarin mijn carrièrepad te gaan bewandelen. Daar ben ik ook zeker wel begonnen en heb het heel erg naar mijn zin gehad, maar in 2002 trouwde ik met Joost van Ruiten en in 2003 verwachtten wij ons eerste kindje. Wat is er dan mooier om samen het bedrijf van zijn ouders over te nemen? Zo kan je werk en gezin heel goed combineren. Eigenlijk vind ik het een groot voorrecht en een luxe positie. Ik kan werken, want de oppas is goed geregeld, maar ik kan er ook volledig voor mijn kinderen zijn. Welke andere baan biedt dat?

Joost en ik duiken steeds meer de marketing in met ons bedrijf. Sinds 2012 hebben wij een huisstijlswitch gemaakt en ook de naam is veranderd. We presenteren ons nu als FlowerBoost. Het hele team werkt daar hard aan mee.

Inmiddels moeder van 4 kinderen, Koen, Stijn, Emma en Daan, vind ik het heerlijk om met het gezin op pad te gaan. Lekker naar het strand of het bos, hoe eenvoudiger hoe leuker vaak.

Ellen Geerlings-van Luinen+

Favoriete bloem:

Muscari (blauw druifje)

Motto:

Pluk de dag

Mijn naam is Ellen Geerlings, gehuwd en moeder van twee kinderen. Sinds 1999 werkzaam bij Flowerboost (voorheen Fa. Aad van Ruiten) als administratief medewerkster. Fa. Aad van Ruiten ken ik administratief al vanaf 1987 toen ik werkte bij het accountantskantoor waar ook Fa. Aad van Ruiten cliënt was. Dus al ruim 25 jaar. In die 25 jaar is er veel veranderd. Niet alleen de eigenaren maar ook op administratief gebied. Eén dag in de week ben ik te vinden op het kantoor. Mijn werk bestaat uit het verwerken van de financiële administratie, invullen van diverse formulieren en het voorwerken van de jaarrekening. Erg leuk om te doen en nooit hetzelfde.

Naast het werk bij Flowerboost werk ik één dag in de week op de administratie van een automobielbedrijf en de rest van de tijd vul ik op kantoor bij ons eigen loonbedrijf.
Als ik niet met cijfertjes bezig ben, ben ik te vinden op de sportschool, maak een wandeling met vriendinnen of lees een goed boek.

Aad van Ruiten+

Favoriete bloem:

Narcis Frileuse

Motto:

Immer geradeaus

Allereerst wat over mijn historie. Na de tuinbouwschool en mijn diensttijd ben ik twee winters naar het buitenland geweest; naar Berlijn en naar Spalding in de Engelse Bollenstreek. Genoeg gezien om toch in Holland bloemen te gaan telen. De komst van de Europese Unie en het wegvallen van de grenzen en handelsbarrieres gaf grote mogelijkheden. Teelt in rolkassen was toen de grote groeikans. De bollenteelt was ten dienste van de bloemenkwekerij. In 1965 ben ik dit bedrijf gestart met het kweken van narcissen en nu ben ik de senior (lees; ik mag het wat rustiger aan doen). Ik draag zo veel mogelijk van mijn ervaring over op de nieuwe generatie die het bedrijf in 2012 een boost hebben gegeven. Ik ben groot narcissenliefhebber en doe graag mee aan de jaarlijkse narcissenshow in de Keukenhof. Daar probeer ik het bedrijf bekendheid mee te geven en hoop dat ook de kleinkinderen er wat van oppikken.

Radek Wus+

Favoriete bloem:

Narcis Frileuse

Motto:

Met man en macht, meer kracht

Hallo, ik ben Radek Wus en geboren in Polen. In 2000 ben ik naar Nederland gekomen om mijn geluk te zoeken. Mijn eerste werkzaamheden heb ik gevonden bij dit bloembollenbedrijf en werkte op basis van korte contracten. Geregeld ben ik terug gegaan naar Polen om mijn vrouw Ania te bezoeken. Vanaf 2010 heb ik bij de Fa. Aad van Ruiten een vaste aanstelling gekregen en heb het daar erg naar mijn zin. Het is prettig om te werken met een internationaal team. Met de Nederlanders kan ik de taal goed leren. Ook is het leuk om met de losse poolse krachten te werken, zo blijf ik de binding houden met mijn geboorteland. Door het vaste contract heb ik ook een meer leidinggevende functie gekregen en dat bevalt mij goed. We werken in kleine teams en ik stuur zo’n team aan. Tevens is mijn “nevenfunctie” tolk en dat komt geregeld van pas.

In mijn vrije tijd vind ik het gezellig om met mijn vrouw en 2 zonen, Tician en Cyprian, die sinds 2006 ook in Nederland wonen, samen te zijn. En ik ben gek op muziek, mijn voorkeur gaat uit naar blues, metal en rock, ik speel zelf gitaar.

Cor Wassenaar+

Favoriete bloem:

Narcis Superstar

Motto:

Morgen weer een nieuwe dag

Sinds 1986 werk ik bij de familie Van Ruiten, eerst voor Aad en Corry en nu bij Joost en Brigitte (Flowerboost). Een mooi bedrijf dat jaarlijks 4 miljoen Hyacinten in 5 kleuren en 3 miljoen Narcissen in 8 soorten teelt voor onze eigen broeierij van bol op pot. Een interessante en uitdagende baan, omdat wij bij Flowerboost het hele proces van nieuwe bollen telen tot aan het afleveren van onze bol op pot voor de consument in eigen beheer hebben. In de zomer houd ik mij, samen met Joost, vooral bezig met de logistiek en het verwerken van de bollen. In de winter is het broeiseizoen, half november t/m april, dan zijn al onze producten leverbaar in 5 potmaten.
Wij leveren bol op pot aan de groothandel, cash en carry`s en groot winkelketens daarnaast staan onze producten dagelijks voor de klok op alle veilingen in Nederland. Mijn taak is het aansturen van onze medewerkers in de broeierij, het aannemen en verzendklaar maken van de bestellingen.

Ik leef samen met mijn zoon Klaas van 5 jaar en ben dus vooral bezig met de verzorging en opvoeding van mijn zoon, daarnaast werk ik graag met de pc want ik houd er van om van alles en nog wat te creëren. Ik ben een liefhebber van muziek, luister graag naar feel good house en groovy club.

Guirguis Kaddis+

Favoriete bloem:

Dutchmaster en Camelot Narcis (grote gele trompetten)

Motto:

Als je iets doet, doe het dan goed!

Hallo, ik ben Guirguis Kaddis, maar mijn roepnaam is George. Ik werk al 24 jaar met veel plezier in de bloemenbusiness. Sinds juni 2006 werk ik hier bij de firma Van Ruiten, dat nu FlowerBoost heet. Ik heb er tot nu toe veel beleefd. Inmiddels ben ik chef bij het gladiolen snijden, tulpen en narcissen bossen en ook ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van de koelcellen. Ik heb plezier in mijn werk en de sfeer is ook goed.

Ik ben hier gekomen vanuit Egypte, samen met mijn lieve vrouw Rebecca, afkomstig uit Engeland. We hebben twee kinderen; een zoon van 17 en een dochter van 13, we wonen in Katwijk. Ik kijk graag naar voetbal en houd ook van klussen.